02.фебруар 2017. године

 

Влада да оконча фарсу око Танјуга

 

  

Поводом изјаве министра културe и информисања Владана Вукосављевића, датој телевизији N1, у којој је изнео став да је „ситуација са Танјугом врло правно дискутабилна” и да ће се „врло брзо, у наредних месец дана, изаћи са неким предлогом”, Коалиција за надзор јавних финансија подсећа да ситуација са Танјугом није ни најмање правно дискутабилна, већ веома јасна и очигледна.
 

Све што држава у случају Танјуг треба да уради јесте да примени члнове 142 и 146 Закона о јавном информисању и медијима, односно да Новинску агенцију Танјуг избрише из Регистра медија, а Јавно предузеће Танјуг, као издавача медија, укине или му промени делатност.
 

Било какво другачије тумачење и поступање уводи Министарство културе и информисања и Владу Републике Србије у зону квазилегислативне импровизације и авантуризма са врло опасним и далекосежно штетним последицама у медијској сфери.
 

Коалиција за надзор јавних финансија упозорава надлежне да Влада која није у стању да спроведе сопствене одлуке, ничим изазвана нарушава правну сигурност и поткопава сопствени легитимитет.