27. фебруар 2013. године

 

Уређене јавне набавке за мање корупције у Србији

 

  

У Медија центру у Београду одржан је Округли сто "Уређене јавне набавке за мање корупције у Србији".
 

Округли сто је део пројекта "Транспарентне јавне набавке за мање корупције у Србији", који реализује Топлички центар за демократију и људска права уз подршку The Partnership for Transparency Fund (PTF).
 

На Округлом столу представљена је публикација "Уређене јавне набавке за мање корупције у Србији". Она је само један од резултата пројекта док су остали садржани у анализама, обукама, предлозима изнетим у борби против покушаја претходне Владе да крајем 2011. и почетком 2012. године, полутајно, још више поквари већ довољно лош постојећи Закон о јавним набавкама, затим предлозима изнетим у току јавне расправе за доношење новог закона током јесени 2012. и у конкретним препорукама које су представљене доносиоцима одлука и актерима у систему јавних набавки и онима којима је задатак да спрече да тај систем остане највећи извор корупције у Србији.
 

На Округлом столу говорили су: Марина Матић, Удружење јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца Србије, Мирослав Прокопијевић, Институт за европске студије, Саша Варинац, адвокат, Предраг Благојевић, Јужне вести, Милан Антонијевић, Комитет правника за људска права и Драган Добрашиновић, Топлички центар за демократију и људска права.
 

Снимак Округлог стола "Уређене јавне набавке за мање корупције у Србији"

Публикација "Уређене јавне набавке за мање корупције у Србији"