12. март 2018. године

 

У вртлогу политичке корупције (најава)

 

  

Топлички центар за демократију и људска права, Удружење тужилаца и заменика јавних тужилаца Србије и Ужички центар за људска права и демократију организоваће 10 округлих столова и 10 тв емисија под називом “Јавна потрошња у Србији: грађани и правосудне институције у вртлогу политичке корупције”.
 

Округли столови и тв емисије се реализују у оквиру пројекта „Грађанско друштво и правосуђе: ка више транспарентности и борбе против корупције у јавној потрошњи“ подржаном од стране Делегације ЕУ у Републици Србији и Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије.
 

Основни циљ пројекта је унапређење стања у систему јавне потрошње конципирањем и заговарањем квалитетних решења до којих се долази путем отворене дебате и разменом ставова о стању у овој важној области. Овакав приступ подразумева учешће релевантних актера који долазе из грађанског друштва, надлежних институција, правосуђа, медија и других заинтересовних ентитета.
 

Уводничари на округлим столовима представиће налазе из спроведеног истраживања и изнети ставове о изазовима, коруптивним ризицима и могућим механизмима заштите јавног интереса у јавној потрошњи, док ће у наставку учесници бити у прилици да кроз размену мишљења допринесу изналажењу најбољих решења за осетљива питања из области јавне потрошње и функционисања правосудног система у случајевима високе политичке корупције.
 

Распоред округлих столова:
 

15. март - Врање, Пчињски управни округ, Матије Гупца бр. 2, 13:00 часова
16. март - Ниш, Медиа центар, Обреновићева бр. 38, 12:00 часова
19. март - Пирот, Народна библиотека, Бранка Радичевића бр. 10, 13:00 часова
20. март - Мајданпек, Општина Мајданпек, Светог Саве бб, 13:00 часова
22. март - Лозница, Омладински центар, Трг Јована Цвијћа бб, 13:00 часова
23. март - Шабац, Културни центар, Господар Јевремова 12, 13:00 часова
26. март - Крагујевац, Град Крагујевац (сала 105), Трг слободе 3, 13:00 часова
27. март - Бечеј, Општина Бечеј, Трг ослобођења 2, 13:00 часова
03. април - Ужице, Мећавник, Мокра Гора, 13:00 часова
04. април - Ваљево, Град Ваљево (мала сала), Карађорђева 64, 13:00 часова