19. јул 2012. године

 

Тужиоци у бекству

 

  

Коалиција за надзор јавних финансија моли све који имају било каква сазнања о кретању Дулић Оливера, Немањина 11, Београд, који се без обзира што је иницирао поступак за накнаду штете због душевних болова које је претрпео због објављивања истинитих информација о његовим финансијским злоупотребама још једанпут није појавио на суђењу, да обавесте приватног тужиоца да је следеће рочиште заказано у Првом основном суду у Београду, Устаничка 14, судница број 11, 15. новембра 2012. године, са почетком у 13:00 часова.
 

Коалиција за надзор јавних финансија користи ову прилику да јавно постави питање да ли је актуелном Републичком јавном тужиоцу, госпођи Загорки Доловац, која је по други пут игнорисала позив да се непосредно или преко одговарајућих представника тужилаштва упозна са конкретним информацијама о тешким финансијским злоупотребама и високој политичкој корупцији, и даље место на овој високој правосудној функцији.
 

Коалиција за надзор јавних финансија уверена је да само именовањем одлучних, храбрих и бескомпромисних носилаца правосудних функција на највише положаје у правосудном систему може доћи до озбиљних помака у борби против високе политичке корупције која у потпуности уништава економске, социјалне и моралне перспективе грађана Србије.