22. август 2013. године

 

Три питања за Александра Вучића

 

  

Поводом информације објављене од стране РТС-а, да је Влада Републике Србије хотел "Југобанке" на Копаонику, који је држава платила 2,1 милион евра, продала непосредном погодбом компанији из Уједињених Арапских Емирата Проперти инвестмент ЛЛЦ за 1,5 милиона евра, Коалиција за надзор јавних финансија поставља три питања Александру Вучићу:

  1. Који се економски, политички или национални интерес Републике Србије штити оваквим пословним аранжманом, заснованoм на принципу "купи скупље продај јефтиније"?
     
  2. Да ли је ово модел инвестирања који ће довести до најављиваног економског опоравка Србије?
     
  3. На основу којих анализа економских ефеката се склапају међудржавни споразуми и ван снаге стављају принципи конкуренције и слободног тржишта?

Коалиција за надзор јавних финансија очекује да ће, одговоривши на постављена питања, први потпредседник Владе Републике Србије помоћи да се разреше недоумице везане за овај необичан пословни подухват у којем су ангажовани значајни јавни ресурси. Одговор на постављена питања је посебно значајан у контексту наглашеног ангажмана господина Вучића у борби против корупције и његовог гласног и отвореног залагања за транспарентност јавних финансија и заштиту јавног интереса.