10. август 2018. године

 

Стоп политичкој тортури!

 

  

Коалиција за надзор јавних финансија позива Управни суд да хитно реагује и поништи притивзакониту, бесмислену и срамну одлуку Пореске управе којом је портал “Јужне вести” обавезан да плати милионску суму за преступ који не постоји и који није прописан законом.
 

Истовремено, позивамо и Александра Вучића да моментално обустави хајку и харангу на слободу медија у Србији и наложи својим послушницима у пореској и свим другим узурпираним и од грађана отетим управама да хитно прекину тортуру и демонстрацију безакоња над политичким нeистомишљеницима.
 

То што је прекорачењем надлежности прописаних Уставом Републике Србије и узурпацијом ингеренција легитимисао себе као једину валидну адресу за доношење политичких одлука у овој земљи, Александра Вучића чини апсолутно одговорним за сваки вид политичког насиља и гушење грађанских права и слобода.
 

Опомињемо Александра Вучића да политика злоупотреба институција и јавних ресурса у обрачуну са људима другачијих политичкихи уверења неће угушити слободну мисао у Србији, нити ће ову земљу претворити у оријенталну деспотију, какву нам је “храбри демократски и реформски лидер” наменио.
 

Користимо ову неприлику чија су тренутна жртва “Јужне вести” да Александра Вучића подсетимо да у овој земљи битку против слободе њених грађана нису добили ни неупоредиво већи и моћнији од њега, па је, разуме се, неће добити ни он, али да оваквим и сличним изливима аутократске осионости трасира пут свог политичког суноврата и отвара питање свих врста сопствене одговорности.