15. јануар 2014. године

 

РТС – наше право да знамо све (позив)

 

  

Позив за учешће на програму обуке за представнике грађанског друштва и медијских удружења из Републике Србије
 

Топлички центар за демократију и људска права, у сарадњи са Ужичким центром за људска права и демократију, организује обуку за представнике организација грађанског друштва и медијских удружења. Обука је део пројекта "РТС – наше право да знамо све", чију реализацију подржава Фондација за отворено друштво. Овај део пројектних активности усресређен је на изградњу капацитета полазника за мониторинг пословања Радиодифузне установе Радио телевизије Србије (РТС).
 

Тродневни семинар пружиће полазницима додатна знања о легислативном оквиру у којем послује РТС, обавезама јавног сервиса у остваривању јавног интереса кроз одговарајуће програмске садржаје, финансирању јавног сервиса, упоредним искуствима из региона. Поред наведених области, део семинара биће фокусиран на успостављање методологије мониторинга пословања РТС-а.
 

Семинар ће бити одржан од 06. до 09. фебруара 2014. године на Тари и окупиће 20 полазника. Трошкови превоза, смештаја и исхране учесника у потпуности су покривени од стране организатора. Предавачи на семинару биће домаћи експерти за области које су предмет обуке.
 

Сви заинтересовани за учешће на програму обуке могу се пријавити тако што ће попуњен пријавни формулар доставити на електронску адресу office@topcentar.org.rs до 29. јануара 2014. године.
 

Изабрани кандидати биће обавештени о резултатима конкурса до 31. јануара 2014. године.
 

Пријавни формулар