20. март 2015. године

 

РТС – наше право да знамо све (најава)

 

  

У среду, 25. марта 2015. године, у Медија цетру, Теразије 3, Београд, у великој сали на другом спрату, од 13 до 15 сати, биће одржан завршни скуп у оквиру пројекта „РТС – наше право да знамо све“, на којем ће бити промовисана истоимена публикација и представљени резултати истраживања финансијског управљања РТС-ом.
 

О незаконитостима, нерационалностима и увећању трошкова у прибављању добара и услуга, о политичко-пословним аранжманима на сопствену штету, о нејасним критеријумима у области оглашавања и сарадње са маркетиншким агенцијама, о одрицању од сопствених, на закону заснованих прихода, и другим карактеристикама пословања које су довеле до финансијског и програмског слома РТС-а говориће:
 

- Драган Добрашиновић, Топлички центар за демократију и људска права;

- Мирослав Прокопијевић, Институт за европске студије;

- Миша Бркић, Нови магазин.
 

Учешће на скупу потврдили су и представници РТС-а, предвођени председником Управног одбора Зораном Поповићем. РТС је у последњих годину дана одбијао да достави тражене информације и на тај начин опструирао реализацију пројекта.
 

За јавну дебату на Твитеру отворен је наменски таг #DaZnamoSve.
 

Пројекат су реализовали Топлички центар за демократију и људска права, Ужички центар за људска права и демократију и група невладиних организација, чланица Коалиције за надзор јавних финансија, уз подршку Фондације за отворено друштво.
 

План рада