22. јун 2016. године

 

Решење о финансирању пројеката у програму „У вашем фокусу“

 

  

Независно удружене новинара Србије, на основу предлога трочлане независне комисије, донело је решење о расподели средстава у оквиру програма подршке локаним штампаним и онлајн медијима „У вашем фокусу“. Решењем је предвиђено да се финансира реализација десет медијских пројеката са укупно 40.000 евра, у динарској противредности.
 

НУНС овај програм реализује у у сарадњи са партнерским организацијама – Пословним удружењем Локал прес и Топличким центром за демократију и људска права.
 

На конкурс који је трајао од 6. маја до 1. јуна 2016. пријављено је 45 пројеката медија из разних крајева Србије, а вредност укупно тражених средстава је 195.349,7 евра. Програм подршке је део пројекта „У фокусу“ који финансира Делегација Европске уније у Србији.
 

Општи циљ Програма је допринос подизању свести грађана о важности владавине права и основних људских права.
 

Специфични циљ Програма је подршка квалитетној медијској продукцији у области владавине права, посебно у извештавању из области јавних финансија и основних људских права с фокусом на радно право. Решење о расподели средстава у оквиру програма подршке “У вашем фокусу” објављује се на сајту НУНС–а www.nuns.rs и сајтовима Пословног удружења Локал прес www.localpress.org.rs и Топличког центра за демократију и људска права www.topcentar.org.rs.
 

Решење о расподели средстава у оквиру програма подршке „У вашем фокусу“ можете погледати у прилогу.
 

Решење о расподели средстава у оквиру програма подршке „У вашем фокусу“
 

Пројекат У фокусу (In Focus) финансира Европска унија у оквиру Медијског програма 2014.
Садржај овог текста и ставови изнети у њему су искључива одговорност НУНС - а, ТЦ и ЛП и не одражава мишљења и ставове Европске уније.