Штампа

12. октобар 2016. године

Позив за учешће на програму обуке

 

Топлички центар за демократију и људска права заједно са Удружењем тужилаца Србије и Ужичким центром за људска права и демократију реализује пројекат „Грађанско друштво и правосуђе: ка више транспарентности и борбе против корупције у јавној потрошњи‟, чију је реализацију подржала Делегација Европске уније у Србији кроз програм Европска иницијатива за демократију и људска права.
 

Пројектом је предвиђено спровођење низа активности у циљу унапређења знања и вештина представника грађанског друштва, тужилаца, судија и представника независних институција у областима јавне потрошње које су због недореченог правног оквира и ниског нивоа транспарентности високо изложене корупцији.
 

Јавно-приватна партнерства, међудржавни споразуми, државна помоћ и јавне набавке, области су у којима ће, реализацјом пројектних активности, бити проширен простор деловања организација грађанског друштва, правосуђа и независних институција када су у питању владавина права и антикорпуцијске мере.
 

За представнике грађанског друштва, предвиђено је одржавање три тродневна семинара. Семинари ће бити прилика да представници грађанског друштва прошире знања из области јавне потрошње. Приликом одабира учесника, најважнији критеријум биће мотивација за учешће, али и могућност да се допринесе заједници када је у питању решавање проблема корупције и недостатка транспарентности у јавној потрошњи.
 

Наредни семинар ће бити одржан од 17. до 20. новембра 2016. године. Трошкови превоза, смештаја и исхране учесника у потпуности су покривени од стране организатора.
 

Сви заинтересовани за учешће на семинару могу се пријавити тако што ће попуњен пријавни формулар доставити на електронску адресу office@topcentar.org.rs до 31. октобра 2016. године.
 

Изабрани кандидати биће обавештени о резултатима конкурса до 07. новембра 2016. године.
 

Пријавни формулар
 

Пројекат „Грађанско друштво и правосуђе: ка више транспарентности и борбе против корупције у јавној потрошњи“ је финансијски подржала Делегација Европске уније у Србији кроз програм Европска иницијатива за демократију и људска права (EIDHR).