12. јун 2013. године

 

Оптужница против бившег председника Општине Прокупље

 

  

Након кривичне пријаве поднете од стране Топличког центра за демократију и људска права и спроведених истражних радњи, Више јавно тужилаштво у Прокупљу подигло је оптужницу против бившег председника Општине Прокупље, Милана Арсовића, због сумње да је извршио кривично дело Злоупотреба службеног положаја из члана 359. став 3. Кривичног законика Републике Србије.
 

По наводима оптужнице, Арсовић се терети да је злоупотребио положај приликом набавки добара и услуга монтаже дечијих игралишта у улици Вељка Миланковића, у Ђуревачком насељу и у дворишту Основне школе "9. октобар" у Прокупљу. Укупна вредност уговорених набавки износи 9.308.784 динара, што је на дан закључења уговора, 04. априла 2012. године, према средњем курсу Народне банке Србије износило 83.405,68 евра. Јавне набавке закључене су кршењем Закона о јавним набавкама, односно разбијањем набавке велике вредности на мале и прилагођавањем предмета набавке одређеном понуђачу, док је уговорена цена неколико пута изнад упоредивих тржишних цена.
 

За наведено кривично дело предвиђена је казна затвора у трајању од две до дванаест година. Ток поступка можете пратити на Порталу судова Србије (Виши суд у Прокупљу, број предмета К-32/2013).
 

Повезани текстови: