27. децембар 2012. године

 

Грађанско друштво и медији заједно против корупције

 

  

У Медија центру у Београду одржан је Округли сто "Грађанско друштво и медији заједно против корупције", на којем јe представљена истоимена публикација.
 

Округли сто је део пројекта "Грађанско друштво и медији заједно против корупције: оснаживање припадника професионалних и новинарских удружења за делотворни антикорупцијски активизам", који реализују Топлички центар за демократију и људска права, Ужички центар за људска права и демократију и Бечејско удружење младих уз подршку Агенције за борбу против корупције.
 

Текстови који су објављени у публикацији део су трагања за одговорима на нека од отворених питања везаних за најбоље начине и механизме укључивања грађанског друштва у борбу за сузбијање корупције и превладавање њених последица. Они су, такође, и позив на осмишљавање предлога и јавно сучељавање ставова о путевима опоравка грађанског друштва и подизању његовог угледа у јавности кроз делотворно учешће у најважнијим друштвеним пословима.
 

На Округлом столу говорили су: Златко Минић, Агенција за борбу против корупције, Јовица Кртинић, новинар, Милорад Бјелетић, Београдска отворена школа и Драган Добрашиновић, Топлички центар за демократију и људска права.
 

Снимак Округлог стола "Грађанско друштво и медији заједно против корупције"

Публикација "Грађанско друштво и медији заједно против корупције"