10. јул 2012. године

 

Одговорни грађани у борби против корупције

 

Позив за учешће на семинару за представнике невладиних организација и професионалних удружења из Републике Србије
 

Топлички центар за демократију и људска права започео је реализацију пројекта "Одговорни грађани у борби против корупције у јавним набавкама". Пројекат је финансијски подржан од стране Организације за европску безбедност и сарадњу (OSCE).
 

Општи циљ пројекта је развој одрживих и ефикасних методологија и модела за борбу против корупције у јавним финансијама. У оквиру пројекта биће, између осталих активности, одржан семинар који је намењен припадницима невладиних организација и професионалних удружења ангажованих на сузбијању корупције. На семинару ће између осталих бити обрађене следеће теме:
 

- Систем јавних набавки у Републици Србији;
- Корупција у јавним набавкама;
- Грађанско друштво у борби против корупције;
- Методологија грађанског мониторинга јавних набавки;
- Подизање нивоа видљивости антикорупцијских иницијатива грађанског друштва у јавности.
 

Семинар ће бити одржан од 26 - 29. јула 2012. године. Трошкови превоза, смештаја и исхране учесника у потпуности су покривени од стране организатора.
 

Попуњен пријавни формулар можете доставити на електронску адресу office@topcentar.org.rs или на факс 027/324493, до 20. јула 2012. године. Кандидати коју буду изабрани биће обавештени до 21. јула 2012. године. Предност приликом селектирања имаће кандидати који до сада нису прошли кроз овако конципиран програм обуке.
 

Пријавни формулар