30. децембар 2014. године

 

Нови снимци о намештању тендера

 

  

Топлички центар за демократију и људска права је, уз допуну кривичне пријаве против градоначелника Ниша Зорана Перишића и заменика председника Скупштине Града Ниша Ненада Станковића, Тужилаштву за организовани криминал доставио нове аудио снимке у чији је посед дошао претходних дана.
 

Аудио снимци на несумњив начин потврђују да је Ненад Станковић, позивајући се на градоначелника Зорана Перишића, вршио притисак и утицао на наручиоца, ЈКП Дирекцију за јавни превоз Града Ниша, да услове тендера прилагоди понуђачима „Ниш-експресˮ а.д. Ниш и ЈП „Аеродромˮ Ниш, са којима су након спроведеног поступка јавне набавке закључени уговори.
 

Топлички центар за демократију и људска права је, поред наведених аудио снимака, Тужилаштву за организовани криминал доставио списак особа која могу имати непосредна сазнања о утицају Зорана Перишића и Ненада Станковића на чланове Комисије у поступку јавне набавке „Услуга превоза путника на територији Града Нишаˮ.
 

Имајући у виду тежину дела за која су осумњичени Зоран Перишић и Ненад Станковић, као и нове доказе који додатно инкриминишу осумњичене, Топлички центар за демократију и људска права позива Тужилаштво за организовани криминал да заплени комплетну техничку опрему којом располаже ЈКП Дирекција за јавни превоз Града Ниша (компјутере, сервере и друге носаче информација), а на којој се налазе достављени и други аудио снимци који су направљени у оквиру редовних активности Дирекције, саслуша предложене сведоке и подигне оптужницу против Зорана Перишића и Ненада Станковића због кривичног дела Злоупотреба службеног положаја из члана 359. став 3. Кривичног законика Републике Србије.
 

Кривична пријава

Допуна кривичне пријаве

 

   

Повезани текстови: