10. март 2011. године

 

Још 225.000 евра за чишћење Србије

 

  

Коалиција за надзор јавних финансија обавештава јавност да Министарство животне средине и просторног планирања на чијем је челу Оливер Дулић наставља са праксом пустошења националних финансијских ресурса. Тако ће и ове године, за промоцију акције "Очистимо Србију" током одржавања тениског турнира "Serbia Open 2011.", ово министарство потрошити 23.600.000 динара. Још једна акција која не служи ничему осим преливању буџетских средстава на приватне рачуне коштаће, дакле, грађане Србије додатних 225.000 евра.
 

Коалиција за надзор јавних финансија се са највећом забринутошћу пита има ли краја бахатости и расипништву Оливера Дулића или ће овај министар, охрабрен нереаговањем надлежних институција у претходним случајевима и политичком наградом коју је добио у виду проширења ресора и на сектор рударства, са додатном енергијом и некажњено наставити да поткопава српске јавне финансије.
 

Коалиција за надзор јавних финансија позива јавност да се јасно и организовано успротиви још једном поигравању са ресурсима који припадају грађанима Србије. Нереаговање друштва је исто што и добровољан пристанак на правила игре која намеће осиљена, саможива и од реалног живота отуђена политичка елита, чији је симбол управо Оливер Дулић.
 

Наглашавамо да је случај министра Дулића и за српско правосуђе тест интегритета и кредибилитета од прворазредног значаја. Начин на који ће тужилаштво одреаговати на очигледне злоупотребе овог министра, а за одговарајућу реакцију још увек није прекасно, пружиће грађанима јасан одговор на питање да ли је Србија још увек држава у којој су правда и морал суспендовани, носиоци политичких функција ослобођени сваке одговорности, а грађани фактички обавезани да буду спонзори њихове бахатости и тешких злоупотреба јавних средстава.

 

Промоција акције "Очистимо Србију" на турниру "Serbia Open" у плану набавки за 2011. годину