25. септембар 2012. године

 

Јавном дебатом до најбољих решења у систему јавних набавки

 

  

У Медија центру у Београду одржан је Округли сто: Како до најбољих законских решења у области јавних набавки. Округли сто реализује Коалиција за надзор јавних финансија уз подршку Фондације за отворено друштво и The Partnership for Transparency Fund (PTF).
 

Основни циљ пројекта је унапређење стања у систему јавних набавки успостављањем јавне дебате и разменом ставова о Предлогу закона о јавним набавкама који је припремила Српска напредна странка. На Oкруглом столу представљен је предлог закона и коментари и предлози Коалиције за надзор јавних финансија, Транспарентности Србија, Удружења професионалаца у јавним набавкама и представника стручне јавности.
 

На Округлом столу су говорили: Драган Добрашиновић (Топлички центар за демократију и људска права), Freek Janmaat (Делегација Европске уније у Републици Србији), Бојан Терзић (Српска напредна странка, коаутор Предлога закона о јавним набавкама), Саша Варинац (адвокат), Стеван Радуновић (Удружење професионалаца у јавним набавкама) и Немања Ненадић (Транспарентност Србија).
 

Снимак Округлог стола: Како до најбољих законских решења у области јавних набавки