19. април 2016. године

 

Јад и беда српског правосуђа

 

  

Тужилаштво за организовани криминал одбацило је без икаквог образложења кривичну пријаву коју је Топлички центар за демократију и људска права поднео против Зорана Перишића, градоначелника Ниша, и Ненада Станковића, извршног директора ЈКП Дирекција за јавни превоз Града Ниша.
 

Ова срамна и јадна одлука донета је упркос јасним и недвосмисленим доказима који су Тужилаштву за организовани криминал били доступни. Они који су од државе задужени а од грађана плаћени да се боре и изборе против корупције и организованог криминала, управо су нас обавестили да намештење тендера вредног 50 милиона евра није кривично дело.
 

Занимљиво је да је одлука Тужилаштва за организовани криминал о директној подршци корупцији и организованом криминалу донета тачно 560 дана након подношења кривичне пријаве против Перишића и Станковића, и само 11 дана пред одржавање локалних и парламентарних избора.
 

Контекст и тренутак у којем је кривична пријава одбачена јасно говоре да ово није правна већ политичка одлука. Она је усмерена на предизборну рехабилитацију оних који, заштићени од самог врха извршне власти, могу некажњено да уништавају јавне ресурсе и пустоше јавне фондове.
 

Одлука Тужилаштва доказ је да је припадништво владајућој странци и заштита од стране њеног председника, врсног правника и најзначајнијег борца против корупције Александра Вучића, зелено светло за некажњено вршење и најтежих корупционашких кривичних дела усмерених против интереса грађана Србије.
 

Кривична пријава против Зорана Перишића и Ненада Станковића

Обавештење Тужилаштва за организовани криминал Ктр.бр.789/14 од 13.04.2014. године

   

Повезани текстови: