22. фебруар 2016. године

 

Имамо нешто против корупције (позив)

 

  

Београдска отворена школа и Топлички центар за демократију и људска права позивају организације цивилног друштва заинтересоване за транспарентност органа јавне власти и доступност информација од јавног значаја, да се пријаве на програм јачања капацитета организација цивилног друштва „Имамо нешто против корупције“.
 

Програм се изводи у оквиру пројекта „Јачање локалне транспарентности“ чији је циљ унапређивање транспарентности рада јединица локалних самоуправа у Србији, као и подизање капацитета локалних организација цивилног друштва за надзор и праћење транспарентности рада локалних самоуправа. Пројекат “Јачање локалне транспарентности” спроводи Београдска отворена школа у партнерству са Топличким центром за демократију и људска права, уз сарадњу са Сталном конференцијом градова и општина, и подршку Делегације Европске уније у Србији. Пројекат суфинансира Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије. Више о пројекту на сајту www.dostup.no.
 

Исти програм ће бити организован у два расположива термина.
 

Први термин: 9. март 2016. - 11. март 2016.
Други термин: 11. март 2016. - 13. март 2016.
Место одржавања: Врњачка Бања
 

Теме које ће бити покривене у оквиру програма су транспарентност и одговорност у борби против корупције, улога цивилног сектора у праћењу транспарентности органа локалне самоуправе, доступност информација од јавног значаја, методологија праћења, представљање добијених података и могућности за унапређења транспарентности.
 

Предавачи и тренери на програму:
 

Родољуб Шабић, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Душко Пејовић, Државна ревизорска институција, Миодраг Милосављевић, Фондација за отворено друштво, Данило Милић, Међународни центар Олоф Палме, Драган Добрашиновић, Топлички центар за демократију и људска права, Сања Насевски и Михаило Гајић, Београдска отворена школа, Јована Трипуновић, сарадница на пројекту „Јачање локалне транспарентности“ и други.
 

За регистрацију попуните онлајн формулар најкасније 29. фебруара 2016. године, до поноћи. Селекцију учесника ће вршити вишечлана комисија у складу са унапред одређеним критеријумима.
 

Укупан број учесника је 50, подељених на по 25 учесника по термину. Учесници сами бирају један од два расположива термина, до момента попуњавања капацитета за одређени термин. Трошкове смештаја, исхране и превоза покрива Београдска отворена школа.
 

Детаљни програм рада ће бити доступан ускоро. Више информација на dostupno@bos.rs.