20. јун 2012. године | Извор: Пиштаљка

 

Грађевински послови министра Шутановца

 

  

У самом срцу Београда, у Скерлићевој број 20 на Врачару, министар одбране у Влади Србије и потпредседник Демократске странке Драган Шутановац са супругом Маријом, једном кипарском компанијом и осам инвеститора од којих су неки прилично познати јавности, гради луксузни стамбено-пословни објекат, сазнаје Пиштаљка. Брачни пар Шутановац и остали инвеститори планирају на Врачару да саграде 3.764,27 квадратних метара и то 1.155,82 квадратна метра подземно, а 2.608,45 квадратних метара надземних етажа. Решењем о одобрењу изградње предвиђено је да у објекту буде саграђено девет станова, један локал и 24 гаражна места, а у закуп на 99 година, решењем градоначелника Београда, инвеститорима је уступљен неопходан део градског земљишта у јавној својини.
 

Сарадник Пиштаљке је дошао до документа који показује да заједно са Маријом и Драганом Шутановцем велелепни објекат на Врачару граде: Миа Зечевић (ћерка некадашњег генералног секретара ФК Партизан Жарка Зечевића), Гордан Петрић (некадашњи фудбалер и потпредседник ФК Партизан), Немања Видић (фудбалер енглеског Манчестер јунајтеда) Драган Петрић, Драгиша Вујошевић, Зоран Јанковић, Ненад Ђорђевић и офшор фирма Vilab Pharm LTD из Лимасола на Кипру. Одобрење за изградњу објекта прво је гласило на Милоша Рутовића и грађевинско предузеће Трешња д.о.о, али се накнадно појављују нови инвеститори, укључујући министра и његову супругу, у чију корист градска власт мења раније донети акт.
 

Упркос томе, на информативној табли која је уредно постављена на градилишту у Скерлићевој 20 наведени су сви подаци које налаже Закон о планирању и изградњи, осим оног најбитнијег – ко је инвеститор. На табли се загонетно наводи „група грађана“ и број решења о одобрењу за изградњу. Радове изводи фирма Hytegra д.о.о. и они су почели 9. марта ове године, са роком завршетка до 1.3.2013. На табли такође стоји да су одговорни пројектанти Татјана Мићић и Рашко Шетровић и надзорни орган Слободанка Бакић... Опширније на www.pistaljka.rs
 

Повезани текстови:


Кривична пријава против Шутановца (10. август 2012. године)

Покушај утаје пореза у Министарству одбране (27. јул 2012. године)

Одговор Министарству: Што се нама жалите? (17. јул 2012. године)

Министарство одбране: Ништа није тачно (16. јул 2012. године)

Тајне набавке и милионска штета (15. јул 2012. године)

"Пашњак прве класе" за 1.500.000 € (04. јул 2012. године)

Пријава против Драгана Шутановца (02. јул 2012. године)

Везивни материјал с Кипра (24. јун 2012. године)

Питања за Агенцију и министра Шутановца (20. јун 2012. године)