10. јул 2012. године

 

Грађанско друштво и медији против корупције

 

Позив за учешће на семинару за представнике медија и професионалних удружења из Републике Србије
 

Топлички центар за демократију и људска права у сарадњи са Ужичким центром за људска права и демократију и Бечејским удружењем младих започео је реализацију пројекта "Грађанско друштво и медији заједно против корупције: оснаживање припадника професионалних и новинарских удружења за делотворни антикорупцијски активизам". Пројекат је финансијски подржан од стране Агенције за борбу против корупције.
 

Општи циљ пројекта је јачање улоге и интегритета грађанског друштва и медија у сузбијању корупције и политичким и друштвеним реформама. У оквиру пројекта биће, између осталих активности, одржана два семинара који су намењени припадницима професионалних удружења и медија. Семинари ће, између осталог, полазницима омогућити стицање додатних знања о јавном добру, јавним финансијама, корупцији у овој области, механизмима за њено спречавање, методологијама мониторинга политика и пракси, интегритету актера у борби против корупције, одговорности јавне власти, системским мерама за спречавање корупције, изградњи партнерстава антикорупцијских актера, промоцији антикорупцијске културе, промоцији антикорупцијских предлога у јавности.
 

Семинари ће окупити по 20 учесника који до сада нису прошли кроз овако конципиран програм обуке. Ово је иницијална фаза у процесу који треба да доведе до подизања капацитета припадника професионалних удружења и новинара за ефикасну борбу против корупције и успотстављању делотворних антикорупцијских партнерстава.
 

Први семинар биће одржан од 5 - 8. јула 2012. године. Трошкови превоза, смештаја и исхране учесника у потпуности су покривени од стране организатора.
 

Попуњен пријавни формулар можете доставити на електронску адресу office@topcentar.org.rs или на факс 027/324493, до 25. јуна 2012. године.
 

Пријавни формулар