03. фебруар 2011. године

 

Коалиција одбацила Дулићеве инсинуације

 

  

Коалиција за надзор јавних финансија одбацује инсинуације министра Дулића да су питања која се односе на промоцију акције "Очистимо Србију", а на која претходних дана одбија да одговори “демагошки напад и покушај његовог дискредитовања у јавности”. Коалиција располаже чврстим доказима да је у поступцима јавних набавки које су представљене јавности злоупотребљен новац грађана Србије. Доказе којима располаже Коалиција за надзор јавних финансија спремна је да предочи и надлежним државним институцијама.
 

Када је реч о предлогу министра Дулића да Коалиција за надзор јавних финансија убудуће именује једног свог члана у комисију за јавне набавке министарства на чијем је челу, обавештавамо јавност да представници Коалиције неће учествовати у раду државних институција, већ ће наставити да врши независни и професионални надзор у области јавних финансија.
 

Коалиција за надзор јавних финансија наглашава да ниједан државни функционер нема право да заклања иза имена и ауторитета било ког врхунског спортисте, већ обавезу да грађанима да прецизне одговоре на питања која јавност с пуним правом поставља. Неубедљиви покушај министра Дулића да помињући Новака Ђоковића избегне да одговори шта је то грађане Србије коштало више од пола милона евра, јасан је показатељ његове неспремности да се суочи са сопственом одговорношћу за противзаконито деловање и расипање новца пореских обвезника.
 

На крају, Коалиција за надзор јавних финансија поставља још једно, али не мање важно, питање министру Дулићу. Да ли му је познато да је укупан приход предузећа NEWS-WALL у 2009. години износио 28.969.000 динара, а да је уплата Министарства животне средине и просторног планирања на њихов рачун износила 23.600.000 динара? Дакле, тачно 81,46% укупног прихода предузећа NEWS-WALL. Питамо се није ли мало необично да је фирма која је имала “ексклузивно право продаје огласног простора у време одржавања АТП турнира “Serbia Open” од продаје остатка огласног простора на турниру и свих других послова у току 2009. године приходовала свега 5.369.000 динара, дакле мање од једне петине.

 

Приходи предузећа NEWS-WALL у 2008. и 2009. години