26. мај 2014. године

 

Бајатовић под оперативним мерама МУП-а

 

  

Поводом кривичне пријаве коју је против Душана Бајатовића, генералног директора ЈП "Србијагас", поднела група невладиних организација, чланица Коалиције за надзор јавних финансија, у току су оперативне провере које спроводи Министарство унутрашњих послова Републике Србије, обавестило је подносиоце пријаве Више јавно тужилаштво у Новом Саду.
 

Кривичном пријавом Душан Бајатовић се терети да је учинио кривично дело Злоупотреба службеног положаја из члана 359 став 3 Кривичног законика тако што је у току 2011. године без спроведених поступака јавних набавки закључио уговоре укупне вредности 12.102.069.000,00 (дванаест милијарди сто два милиона шездесет девет хиљада) динара, чиме је на противправан начин прибавио имовинску корист правним и физичким лицима проистеклу из закључених уговора.
 

Коалиција за надзор јавних финансија позива надлежно тужилаштво да убрза поступак против Душана Бајатовића. Подсећамо Више јавно тужилаштво у Новом Саду, као и сва друга тужилаштва у земљи, да је њихова обавеза процесурање носилаца финансијских злоупотреба у јавном сектору, а не асистирање у овом опасном и наопаком послу, као и да одуговлачење поступка води ка релативизовању одговорности и аболирању одговорних.
 

Кривична пријава против Душана Бајатовића

Допис Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду број ПИ 28/14 од 13.05.2014. године

   

Повезани текстови: